Toka ka marrë “mesazhin e parë nga alienët”: Shkencëtarët pajtohen – “Na ndihmoni ta deshifrojmë”!

Toka ka marrë “mesazhin e parë nga alienët”: Shkencëtarët pajtohen – “Na ndihmoni ta deshifrojmë”!

Marrja e një mesazhi nga një qytetërim jashtëtokësor do të riformojë të gjithë njerëzimin. Projekti Sign in Space është një provë për atë ngjarje.

Njerëzimi është një hap më afër komunikimit me alienët. Instituti SETI, një organizatë jofitimprurëse e dedikuar për kërkimin e jetës në hapësirë, simuloi një sinjal jashtëtokësor duke bërë që një anije kozmike që rrotullohej rreth Marsit të dërgonte një mesazh në orën 3 të mëngjesit EST. Valët e radios u dërguan nëpër hapësirë ​​me shpejtësinë e dritës dhe u zbuluan nga teleskopët e mëdhenj në Tokë 16 minuta më vonë.

 

Ky ushtrim, i pari i këtij lloji, është krijuar për të përgatitur shkencëtarët për një ngjarje që do të “ndryshojë thellësisht njerëzimin” – kontaktin me “qeniet jashtëtokësore”, shkruante Daily Mail.

 

Shkencëtarët nga SHBA dhe Italia u gëzuan pa masë kur mesazhi që morën pjesërisht u shfaq në ekranet e kompjuterave të tyre. Sinjali gjithashtu mund të kapet nga radio amatorë të shumtë në mbarë botën në një frekuencë prej 8.4 gigahertz.

 

Megjithatë, ekipi shkencor nuk zbuloi informacionin kryesor – duke përfshirë llojin e sinjalit dhe atë që përmbante. Ky sekret është i nevojshëm sepse transmetimi i koduar do të ndahet me publikun, pas së cilës të gjithë do të marrin pjesë në deshifrimin e tij.

 

 

 

Daniela de Paulis, vizionarja pas projektit A Sign in Space, tha gjatë transmetimit të drejtpërdrejtë: “Kjo ishte shumë e vërtetë. Kjo nuk ishte hera e parë që morëm një sinjal nga një orbiter i Marsit, por ky kishte një mesazh të vërtetë”.

Sinjali u mor në Tokë nga tre teleskopë të mëdhenj: Alen Telescope Array (ATA) në Kaliforni, Observatori Robert Bird dhe Grin Bank (GBO) në Virxhinia Perëndimore dhe Radio Hëna, një stacion astronomie në Italinë Veriore.

 

LEXO EDHE:

Back to top button