Trekëndësha me lëng çokollatë me lëng portokalli

Kjo recetë e thjeshtë për trekëndëshat e çokollatës është e përkryer për të gjithë adhuruesit e ëmbëlsirave. Kombinimi i çokollatës së lëngshme, lëngut të portokallit dhe biskotave krokante do të krijojë një ëmbëlsirë të shijshme që do t'ju pëlqejë.

Përgatitja është e shpejtë, dhe rezultati është tepër i shijshëm.

Përbërësit e kërkuar:

  • 200 g sheqer
  • 100 ml lëng portokalli
  • 130 g gjalpë
  • 300 gr biskota të grimcuara
  • 300 g çokollatë

Përgatitja:

Vendosni sheqerin dhe lëngun e portokallit në një tenxhere të madhe dhe gatuajeni në zjarr mesatar derisa sheqeri të tretet plotësisht. Pasi sheqeri të jetë tretur, shtoni gjalpin dhe çokollatën. I trazojmë derisa të shkrihet çokollata dhe masa të bëhet e lëmuar.

Hiqeni tiganin nga zjarri dhe shtoni biskotat e grimcuara. Përziejini mirë që të bashkohen të gjithë përbërësit.

Lëreni masën të ftohet pak për ta bërë më të lehtë formimin në copa trekëndore. Ndërkohë shtrojmë një kallëp metalik me fletë metalike dhe masën e përgatitur e shtojmë në kallëp.

Forma vendoset në frigorifer për disa orë, derisa masa të bëhet e fortë. Pasi masa të jetë ftohur dhe ngurtësuar, hiqeni kekun nga forma dhe e prisni në trekëndësha të trashësisë së dëshiruar.

Nëse dëshironi të shtoni përbërës shtesë si pelte ose bajame, bëjeni pasi të shtoni biskotat e grimcuara në përzierje.

LEXO EDHE:

Back to top button