Trendi i mediave sociale – pse të gjithë po flasin për mollët japoneze?

Mollët japoneze po hyjnë shpejt në listën e frutave më të njohura në Maqedoni, falë shijes së tyre unike, përfitimeve shëndetësore dhe çmimit tërheqës.

Rrjetet sociale luajnë një rol të rëndësishëm në popullaritetin e tyre, ku shitësit ofrojnë këtë frut ekskluziv me çmime të volitshme dhe me mundësinë e dërgesës në shtëpi.

Njëri nga shitësit e shquar është Ljupcho M., i cili përmes profilit të tij në Facebook promovon pako nga 20 kilogramë mollë japoneze për vetëm 550 denarë, me dërgesë falas në të gjithë vendin.

“Mollët që shes janë të rritura në një mjedis natyror, pa përdorimin e kimikateve dhe janë jashtëzakonisht të shëndetshme dhe të shijshme”, shpjegon Ljupco.

Mollët japoneze njihen për pamjen e tyre të veçantë dhe shijen e veçantë, gjë që i dallon nga mollët e zakonshme.

Ata kanë një aromë më të ëmbël dhe intensitet më të fortë shije, duke i bërë ato një zgjedhje të preferuar për shumë njerëz.

Por përveç entuziazmit mes blerësve, mollët japoneze shkaktojnë edhe mendime të ndara.

Disa shitës vendas, veçanërisht ata në markete, kanë shprehur shqetësimin për cilësinë e frutave të ofruara online.

“Mollët i marr direkt nga prodhuesit vendas të cilët investojnë shumë mund dhe kujdes. Nuk e kam të qartë se si është e mundur që dikush të shesë 20 kilogramë për vetëm 550 denarë, kur cilësia reale kërkon investim dhe kohë”, tha pronari i një tezge në treg në Gjorçe Petrov, i cili deshi të mbetet anonim.

Sipas profesorëve të agronomisë, molla japoneze ka shumë karakteristika pozitive.

Ky frut, i cili është i popullarizuar jo vetëm në Japoni, por edhe në vende të tjera si Kina, Koreja dhe SHBA, dallohet për madhësinë, formën dhe përmbajtjen e lartë të sheqernave dhe vitaminave natyrale.

“Mollët japoneze janë një zgjedhje e shkëlqyer për ata që duan të përmirësojnë shëndetin e tyre. Ato përmbajnë antioksidantë që forcojnë imunitetin, si dhe ndihmojnë në rregullimin e presionit të gjakut, uljen e kolesterolit dhe përmirësimin e tretjes”, shpjegojnë ekspertët.

Ata shtojnë se ky frut është i shkëlqyeshëm edhe për përmirësimin e lëkurës, flokëve dhe humorit të përgjithshëm.

Popullariteti i mollëve japoneze nxitet nga komoditeti i blerjeve në internet.

Me vetëm disa klikime, qytetarët mund të marrin fruta të freskëta pikërisht në pragun e tyre. Megjithatë, ekspertët bëjnë thirrje për kujdes gjatë blerjeve, pasi ka rreziqe që lidhen me importet e pakontrolluara dhe çmimet e ulëta.

Mollët japoneze sigurisht që kanë sjellë një dinamikë të re në treg, duke kombinuar përfitimet shëndetësore me tendencat moderne të blerjeve.

Nëse kjo prirje do të mbështesë dhe inkurajojë rritjen e ndërgjegjësimit për cilësinë dhe origjinën e ushqimit, mbetet për t’u parë.

Për momentin, ato mbeten një rostiçeri e preferuar për të gjithë ata që duan një rostiçeri të shëndetshme dhe të shijshme.

LEXO EDHE:

Back to top button