Tri ushqimet që nuk duhet të lahen kurrë para se t’i gatuajmë
Tri ushqimet që nuk duhet të lahen kurrë para se t’i gatuajmë

Vezët, mishi dhe kërpudhat janë tri ushqime që nuk duhen larë përpara se të konsumohen.
Larja e vezës do sillte bakteret në kontakt me brendësinë e tyre. Vezët kanë një guaskë natyrale poroze, kur ato janë në kontakt me ujin dhe bakteret mund të hyjnë lehtë në brendësi të vezës, duke paraqitur një rrezik për shëndetin.
Larja e mishit mund të rritë rrezikun e kontaminimit përmes spërkatjes. Pikat e ujit mund të spërkasin bakteret në pjesë të tjera të kuzhinës, moslarja e tij garanton higjienën e mirë.
Nëse ne lajmë kërpudhat shija e tyre do të ndryshojë, për arsye se ato thithin ujin, në këtë rast këshillohet që kërpudhat të lahen me një leckë të lagur dhe të fërkohen lehtë sipërfaqet e saj që kanë papastërti. Syri.net- newsbomb.gr.