Uji i farës Chia është trendi i ri shëndetësor

Uji i farës Chia është trendi i ri shëndetësor

Pasi u bë i njohur në mediat sociale, uji i farës chia është një pije e thjeshtë që disa njerëz e përdorin për të shtypur urinë dhe për të arritur qëllimet e tyre për të humbur peshë.

Farat Chia kanë shumë përfitime shëndetësore të mbështetura nga hulumtimet, kështu që ato mund të jenë një shtesë e shkëlqyer për dietën tuaj. Arsyeja kryesore pse farat chia kanë fituar vëmendje për humbjen e peshës është aftësia e tyre për të nxitur ndjenjën e ngopjes, e cila është falë aftësisë së tyre të pabesueshme përthithëse.

Ata jo vetëm që thithin ujin në gotën tuaj. Pasi të pini ujin e farës chia, farat e lagura do të vazhdojnë të zgjerohen në stomak, duke thithur ujin dhe lëngjet e stomakut. Farat Chia janë një burim i mirë i fibrave, proteinave, yndyrave të pangopura dhe antioksidantëve. Ai gjithashtu përmban disa mikronutrientë të rëndësishëm, duke përfshirë: kalcium, hekur, magnez, fosfor, zink dhe vitamina B.

Nuk ka studime mbi përfitimet shëndetësore të farave chia dhe veçanërisht ujit. Megjithatë, konsumimi i ujit të farës chia mund të ketë përfitimet e mëposhtme shëndetësore që janë gjetur për konsumin individual të farave chia dhe ujit.

Mund të ndihmojë në uljen e presionit të lartë të gjakut  – Një përbërës antioksidant në farat chia i quajtur acidi klorogjenik mund të ndihmojë në uljen e presionit të lartë të gjakut.

Mund të ndihmojë në reduktimin e inflamacionit  – një antioksidant në farat chia i quajtur acid kafeik mund të ketë efekte anti-inflamatore.

Përfitimet për shëndetin e zemrës  – Farat Chia janë të pasura me fibra dhe përmbajnë një acid yndyror omega-3 të quajtur acid alfa-linolenik (ALA), i cili mund të jetë i dobishëm për shëndetin e zemrës suaj.

Mbështetja e shëndetit të kockave  – acidi alfa-linolenik gjithashtu mund të luajë një rol në ruajtjen e kockave të forta dhe të shëndetshme.

Kontrolli i sheqerit në gjak  – ka gjithashtu disa kërkime që tregojnë se farat chia mund të ndihmojnë në ruajtjen e menaxhimit të shëndetshëm të sheqerit në gjak.

Përbërësit:

Një lugë fara chia, një lugë mjaltë, lëngu i një limoni, një gotë e gjysmë ujë (nga 2.5 dl).

Përgatitja:

Vendosni farat chia në ujë dhe lërini të qëndrojnë për një orë ose gjatë gjithë natës. Shtoni lëngun e limonit dhe mjaltin dhe përzieni mirë. Nëse dëshironi që pija të ketë një strukturë të lëmuar, vendoseni në një blender.

E pini çdo mëngjes me stomakun bosh dhe është e shkëlqyer për të hequr qafe peshën e tepërt dhe për shëndetin e gjithë trupit.

LEXO EDHE:

Back to top button