Ukraina kryen stërvitje ushtarake për të trajnuar trupat larg frontit

Ukraina kryen stërvitje ushtarake për të trajnuar trupat larg frontit

Forcat ukrainase zhvilluan stërvitje luftarake në rajonin verior Zhytomyr, të martën e 30 janarit, në një terren stërvitor të mbuluar me borë pranë kufirit me Bjellorusinë.

Në stërvitje, së bashku me ushtrinë, morën pjesë shtetas të huaj që shërbenin në legjionin ndërkombëtar, roje kufitare dhe roje kombëtare.

Anëtarët e shërbimit zhvilluan ushtrime me zjarr të drejtpërdrejtë në një terren trajnimi të ngulitur në fushën e betejës, duke trajnuar evakuimin mjekësor, si dhe fluturimin e dronëve të sulmit dhe zbulimit.

Komanda veriore e ushtrisë ukrainase mban rregullisht stërvitje përgjatë kufirit me Rusinë dhe Bjellorusinë në veri të vendit.

LEXO EDHE:

Back to top button