Ukraina siguron mbështetje ushtarake vjetore prej 60 miliardë dollarësh

Ukraina siguron mbështetje ushtarake vjetore prej 60 miliardë dollarësh

Kryeministri i Ukrainës Denys Shmyhal ka njoftuar se vendi do të marrë një mbështetje vjetore prej 60 miliardë dollarësh në mbështetje ushtarake.

Kjo ndihmë e konsiderueshme vjen si rezultat i 20 marrëveshjeve të sigurisë që Ukraina ka negociuar me sukses me vendet partnere.

Gjatë një takimi të qeverisë, Shmyhal theksoi rëndësinë e këtyre marrëveshjeve, duke thënë: “Paralelisht me nismat tona për paqen, ne po forcojmë bashkëpunimin me partnerët, sepse vetëm një koalicion i fortë mund të sigurojë fitoren tonë. Ukraina ka nënshkruar tashmë 20 marrëveshje sigurie me aleatët, duke përfshirë BE dhe SHBA”.

Ai tha se këto pakte sigurie përfaqësojnë një mundësi unike për Ukrainën, duke hapur rrugë të reja për bashkëpunim në sektorin e mbrojtjes dhe duke hedhur bazat për sigurinë e ardhshme në kohë paqeje. Marrëveshjet janë vendosur të ofrojnë një rrjedhë të qëndrueshme të mbështetjes ushtarake gjatë katër viteve të ardhshme, tha kryeministri.

 

LEXO EDHE:

Back to top button