UNRWA: Palestinezët në Gaza jetojnë në kushte të padurueshme

UNRWA: Palestinezët në Gaza jetojnë në kushte të padurueshme

Palestinezët në Gaza janë të detyruar të jetojnë në ndërtesa të bombarduara ose në kampe pranë grumbujve gjigantë të mbeturinave, tha të premten një zëdhënëse e Kombeve të Bashkuara , duke denoncuar kushtet “të padurueshme” në territorin e rrethuar.

Louise Waterridge nga UNRWA, agjencia e OKB-së që mbështet refugjatët palestinezë, përshkroi kushtet “jashtëzakonisht të rënda” të jetesës në Rripin e Gazës.

“Është vërtet e padurueshme,” u tha ajo gazetarëve në Gjenevë, përmes një lidhjeje video nga qendra e Gazës.

Waterridge, i cili u kthye të mërkurën pas katër javësh jashtë territorit, tha se edhe në atë kohë situata ishte “përkeqësuar ndjeshëm”.

“Sot, duhet të jetë më e keqja që ka qenë ndonjëherë. Nuk dyshoj se nesër përsëri do të jetë më e keqja që ka qenë ndonjëherë,” tha ajo. Gati nëntë muaj pas luftës midis Izraelit dhe Hamasit, Waterridge tha se Rripi i Gazës ishte “shkatërruar”.

LEXO EDHE:

Back to top button