Uragani Jan shihet nga hapësira

Uragani Jan goditi Kubën dhe e la vendin pa energji elektrike dhe tani po i afrohet brigjeve të Floridës si një stuhi e kategorisë 3, raportoi Space.com.

Qytetet Tampa dhe St.

Janë publikuar imazhe satelitore që tregojnë se si duket uragani nga hapësira. Satelitët gjithashtu kapën video të uraganit Jan pasi goditi Kubën perëndimore.

“Jan parashikohet të godasë bregun perëndimor të Floridës si një uragan i madh jashtëzakonisht i rrezikshëm”, tha Qendra Kombëtare e Uraganeve të SHBA.

Dhe astronautët nga Stacioni Ndërkombëtar Hapësinor kanë postuar se si duket Uragani Jan nga këndvështrimi i tyre.

Uragani detyroi NASA dhe SpaceX të caktojnë një datë të re për nisjen e misionit Crew-5 në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës.

Misioni ishte të transportonte astronautët e NASA-s Nicole Aunapu-Mann dhe Josh Kasada, të cilët do të jenë komandanti dhe piloti i misionit, së bashku me astronautin JAKSA (Agjencia Japoneze e Kërkimit të Hapësirës Ajrore) Koichi Wakata dhe kozmonautin Roscosmos Anna Kikina ruse, të cilët do të shërbejnë si specialistë në misionin.

Ata do të udhëtojnë në Stacion për një mision gjashtëmujor kërkimor shkencor dhe teknologjik.

Sipas Qendrës Kombëtare të Uraganeve, Jan arriti në Kubë dje në mëngjes me erëra maksimale të qëndrueshme prej 120 milje në orë.

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button