Ushqimet që duhen shmangur nëse keni kolesterol të lartë

Trupi ka nevojë për kolesterol për të ndërtuar qeliza, por shumë prej tij mund të jetë një problem serioz

Mëlçia jonë prodhon kolesterol natyral që na nevojitet për të ruajtur shëndetin, ndërsa i gjithë kolesteroli i tepërt në trup vjen kryesisht nga ushqimet shtazore.

Kardiologu Nick West thotë se ndërsa sasia e kolesterolit që qarkullon në gjak përcaktohet gjenetikisht, ndikimi i dietës nuk duhet nënvlerësuar. Siç zbulohet nga portali The Healthy, ka disa ushqime që njerëzit me kolesterol të lartë duhet t’i përjashtojnë nga dieta e tyre e përditshme.

Ushqimet që duhen shmangur nëse keni kolesterol të lartë përfshijnë:

ushqim i skuqur

gjalpë

djathë

ëmbëlsirat e pjekura

vaj kokosi

viçi

mish i përpunuar

Siç shpjegon West, këto ushqime përmbajnë sasi të larta të yndyrave, vajrave dhe sheqernave të rafinuara, të cilat janë të rrezikshme për njerëzit me kolesterol të ngritur dhe për këtë arsye duhen shmangur ose të paktën minimizuar.

LEXO EDHE:

Back to top button