​Ushqimet që duhet t’i shmangë çdo grua shtatzënë

​Ushqimet që duhet t’i shmangë çdo grua shtatzënë

Të bëhesh nënë është gjëja më e lumtur në jetën e çdo gruaje. Sasia e gëzimit që sjell, nuk mund të krahasohet me asgjë. Por kjo është gjithashtu një periudhë mjaft e rëndësishme, veçanërisht nëse është tremujori juaj.

Çdo gjë që hahet me tepricë mund të jetë e dëmshme për shtatzëninë. Është gjithmonë e këshillueshme që të konsultoheni me mjekun tuaj gjatë në këtë drejtim. Është gjithashtu shumë e rëndësishme të jesh i lumtur gjatë shtatzënisë, sepse një nënë e lumtur prodhon një fëmijë të lumtur.

Ushqimet që duhet të shmangin gratë shtatzëna:

Kafeina- Gratë shtatzëna duhet të kufizojnë marrjen e kafeinës në 200 mg në ditë, që është rreth 2-3 filxhanë kafeje. Marrja e lartë e kafeinës gjatë shtatzënisë mund të kufizojë rritjen e fetusit dhe të shkaktojë peshë të ulët të lindjes.

Aloe Vera- Aloe Vera përmban antrakinone, të cilat mund të çojnë në një abort të mundshëm.

Hurmat- Hurmat shkaktojnë që trupi juaj të nxehet dhe madje mund të çojë në tkurrje të mitrës duke ngacmuar muskujt tuaj të mitrës. Ngrënia e një ose dy hurmave në ditë duhet të jetë në rregull, çdo gjë më shumë mund të çojë në komplikime.

Lakër e papërpunuar- Mos hani lakër të papërpunuar. Bakteret futen në fara përpara se filizat të fillojnë të rriten.

Papaja- Papaja mund të shkaktojë që temperatura e trupit tuaj të rritet dhe kjo nuk është mirë kur jeni shtatzënë.

LEXO EDHE:

Back to top button