Ushqimet që të ndihmjnë në uljen e fryerjes së barkut
Ushqimet që të ndihmjnë në uljen e fryerjes së barkut

Nëse vuani nga fryrjet dhe gazrat, konsumimi i disa ushqimeve mund t’ju ndihmojë.
Më poshtë, zbuloni pesë ushqimet më të mira për të parandaluar fryrjen, gazrat, kapsllëkun dhe urthin.
Ananasi
Ananasi është i pari në listën e Salhabit. “Ai përmban një enzimë tretëse të quajtur bromelain, e cila ndihmon në zbërthimin e proteinave”, shpjegon ai, duke vënë në dukje se konsumimi i tepërt i proteinave mund të shkaktojë kapsllëk. Ai këshillon gjithashtu konsumimin e ananasit të freskët ose të ngrirë, në vend të konservuar, pasi nivelet e bromelainës reduktohen gjatë konservimit dhe përpunimit.
Papaja
Salhab shpesh rekomandon papaja mbi shëndetin e tretjes, duke vënë në dukje se papaja e pjekur gjithashtu ndihmon në zbërthimin e proteinave. “Është e shkëlqyeshme për fryrjen dhe kur e shtoni në një ‘smoothie’, mund të ndihmojë edhe në refluksin e acidit”, shton ai. Papaja është gjithashtu e pasur me fibra, të cilat janë thelbësore për tretjen, transmeton Best Life.
Mango
Mango përmban amilazë, një enzimë që ndihmon në zbërthimin e karbohidrateve, shpjegon Salhab. Ai rekomandon që mangos t’i shtoni pak mjaltë, pasi mjalti është një ëmbëlsues i përshtatshëm për personat që vuajnë nga refluksi i acidit.
Avokado
Avokado është një tjetër ushqim i pasur me fibra që përmban gjithashtu lipazë, një enzimë që ndihmon në tretjen e yndyrave, thekson Salhab. Ai rekomandon përgatitjen e puresë së avokados, e cila mund të lyhet në bukë me pak vaj ulliri.