Ushtria amerikane teston raketën balistike ndërkontinentale

Ushtria amerikane teston raketën balistike ndërkontinentale

Shtetet e Bashkuara lansuan një raketë balistike ndërkontinentale të paarmatosur nga baza e Forcave Hapësinore Vandenberg në Kaliforni herët në mëngjes – e para nga dy lëshimet testuese të planifikuara për këtë javë.

Komanda Globale Sulmuese e Forcave Ajrore ndau video dhe imazhe të raketës, Minuteman III, teksa raketa la një gjurmë djegëse tymi dhe flakë nëpër qiell në veri të Santa Barbara.

Testi u krye nga një ekip i përbashkët aeroplanësh nga Komanda Globale Sulmuese e Forcave Ajrore, një degë e Forcave Ajrore të SHBA-së përgjegjëse për parandalimin bërthamor dhe u mbështet nga rojet e Forcave Hapësinore, tha komanda në një kumtesë.

Njoftimi vuri në dukje se programi i lansimit testues është krijuar “për të vërtetuar dhe verifikuar sigurinë, efektivitetin dhe gatishmërinë e sistemit të armëve”.

LEXO EDHE:

Back to top button