​Ushtria e Ukrainës numëron dëmet që ia shkaktoi Rusisë

​Ushtria e Ukrainës numëron dëmet që ia shkaktoi Rusisë

Ushtria e Ukrainës thotë se që nga fillimet e luftimeve e deri sot, kanë vrarë rreth 150605 persona, si dhe ka shkatërruar 3397 tanke.

Sipas një njoftimi të ushtrisë, po ashtu kanë shkatërruar 6658 makina të blinduara luftarake, 2398 sistemet të artilerisë, 247 sisteme të

luftës kundërajrore dhe 300 aeroplanë.

Gjithashtu theksohet se që nga 24 shkurti i vitit 2022, ata kanë shkatërruar 288 helikopterë, 18 anije dhe 5264 pajisje të automobilave dhe autocisterna.

LEXO EDHE:

Back to top button