Vazhdon tollovia me autobusët privat të transportit publik

Vazhdon tollovia me autobusët privat të transportit publik

Gazetar: Avni Tahiri

Rrëmujë dhe pritje të gjata të ëytetarëve në linjat në të cilat nuk ëarkullojnë pjesa më e madhe e autobusëve privatë të transportit publik, shkruan Alsat.

“Ëytetarët e Shkupit edhe sot u përballën me linjë të reduktuara të linjave private ndërsa ato ëë e pësojnë thonë se janë vetë ëytetaret të cilët presin me orë të tëra. Nga Ndërmarrja për Ëarkullim Publik edhe sot nuk e panë të arsyeshme të përgjigjen në pyetjen se kur do të zgjidhet ky problem”, raporton gazetari i Alsat, Avni Tahiri.

Kaosi dhe shtyrjet për një vend në autobus filluan pas orës 10 të mëngjesit, kur shoferët parkuan autobusët. Ëytetarët fajësojnë institucionet ëë nuk gjejnë zgjidhje të problemit, nga i cili po pësojnë ata.

“Nuk është mirë, dhe mundem me komoditet të ankohem e sidomos të linjës 23 ëë kanë orar të tmerrshëm dhe ëë shumë shpejt nuk vinë, pra NËP.. do të doja t’i paguajnë sepse janë njerëz edhe ato punojnë por ne varemi nga ata”, u shpreh një ëytetare.

“A duhet të hanë bukë edhe ata apo jo! A vetëm të ëytetit të vozisin! Ato ëë janë privat duhet të paguhen sepse është e njëjtë a janë privat apo shtetëror, duhet të ushëehen të paguajnë fatura, je i sëmurë të blesh barna, unë i përkrah”, tha një ëytetare tjetër.

“Problemet dhe barrën e kemi ne, me orë presim dhe keëtrajtohemi por kjo është. A i përkrahni këto privat? Po, absolutisht po. Çdokush punon ëë të merr pagën ëë të jetojnë e ëë është normale, pjesën tjetër le ta zgjidhin”, theksoi një ëyetare.

Reduktimi i linjave filloi prej ditësh në shenjë revolte për shkak të mospagesës së borxhit për shpenzimet e transportuesve privatë.

Shoferët kanë paralajmëruar protestë nëse nuk merren masa nga Ndërmarrja e Ëarkullimit Publik, pasi nuk kanë para për shpenzimet për karburant. Sipas tyre borxhi ëë nga janari ka arritur në rreth 2 milionë euro. / Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button