Vetë-fshirja (self deleting) e fotografive dhe videove në WhatsApp janë në dispozicion vetëm për disa njerëz

" "

Mundësia për të dërguar fotografi dhe video të vetë-fshirjes në WhatsApp duket se më në fund po shpërndahet për disa përdorues. Duket se vetëm testuesit beta të aplikacioneve – dhe vetëm ato në sistemin operativ Android – janë në gjendje të hyjnë në të për momentin.

Ekipi në WABetaInfo, i cili konfirmoi me Mark Zuckerberg karakteristikën epemerale do të vinte, ka raportuar se është drejtpërdrejt për disa. Sipas faqes, përdoruesit do të dinë nëse kanë qasje sepse një buton i dedikuar (që duket si një kohëmatës) do të shfaqet në fushën e futjes së titrave.

E quajtur ‘Shiko një herë’, tipari është një mënyrë për të fshirë videot dhe fotografitë sa më shpejt që ato të shikohen – e ngjashme me atë që mund të bëhet në Snapchat ose Instagram.

View Once është ndryshe nga zhdukja e mesazheve, të cilat do të varen dhe do të fshihen pas shtatë ditësh. Nëse funksioni Shiko një herë aktivizohet, do të marrësh një njoftim kur përmbajtja jote të jetë parë.

Siç thekson WABetaInfo, ka ende disa çudira me këtë veçori. Për fillestarët, çaktivizimi i faturave të leximit nuk i ndalon të tjerët të njoftohen për një Pamje Pasi të lexohet mesazhi. Në mënyrë të ngjashme, edhe me faturat e leximit me aftësi të kufizuara, do të shihni në grupe nëse të tjerët e kanë hapur.

Më qartë, nuk ka asgjë që mund të bësh në lidhje me marrjen në ekran të marrësit të një mesazhi Shiko një herë. Por, pavarësisht niggave, është e qartë se WhatsApp po përpiqet të bëjë më shumë për t’u përqëndruar në privatësinë.

Pavarësisht se ishte aplikacioni më i popullarizuar i mesazheve në botë, WhatsApp pësoi një keqtrajtim të mavijosur për ndryshimet e planifikuara në politikën e saj të privatësisë. Aplikacioni dëshironte integrim më të ngushtë me Facebook, por shumë përdorues nuk u pajtuan dhe filluan të hidhen në anije drejt shërbimeve rivale si Signal dhe Telegram.

LEXO EDHE:

Back to top button