Vietnami arreston një gazetar dhe një avokat për disa postime në Facebook

Vietnami arreston një gazetar dhe një avokat për disa postime në Facebook

Ministria e Sigurisë Publike e Vietnamit tha të shtunën se policia kishte arrestuar një gazetar dhe një avokat për “abuzim të të drejtave demokratike” duke postuar artikuj në Facebook.

Ish-raporteri Truong Huy San dhe avokati Tran Dinh Trien u akuzuan për “abuzim të lirive demokratike për të cenuar interesat e shtetit”, tha qeveria vietnameze në një deklaratë.

Vepra penale parashikon një dënim të mundshëm nga dy deri në shtatë vjet burg.

Ndërsa Vietnami ka prezantuar reforma gjithëpërfshirëse ekonomike dhe është gjithnjë e më i hapur ndaj ndryshimeve shoqërore, partia e tij Komuniste në pushtet ruan censurën e rreptë të medias.

LEXO EDHE:

Back to top button