“Virusi korona mund të kthehet çdo vit për të shkatërruar njerëzimin”


Koronavirusi Wuhan i cili shkakton sëmundjen COVID-19 tani ka vrarë më shumë se 3000 njerëz në të gjithë botën dhe ka infektuar afërsisht 90,000. Ekspertët kanë paralajmëruar se sëmundja mund të kthehet çdo dimër për të shkatërruar njerëzimin. Profesori John Oxford, një virolog nga Universiteti Queen Mary në Londër, i tha të Dielën “Telegrafit” se “koronavirusi mund të bëhet sezonal”. ”

“Edhe anëtarët e tjerë të familjes koronavirus, që janë viruse të frymëmarrjes është parë që rreth 50 vitet e fundit ato janë bërë sezonale”, vazhdoi ai. Supozimi im është se edhe Covid-19 do të bëhet si sëmundjet e tjera sezonale.

Kjo u mbështet nga shkencëtarët e tjerë që kanë frikë se ky virus do të vazhdojë të vrasë derisa të gjejnë një vaksinë. Javën e kaluar, shkencëtarët në një kompani inxhinierike gjenetike në Teksas pohuan se ata kanë krijuar një vaksinë për koronavirusin vdekjeprurës. Sidoqoftë, zhvillimi i një vaksine është vetëm faza e parë në udhëtimin drejt shpërndarjes së saj. Periudha e testimit të një vaksine zgjat nga 18 muaj deri në 2 vjet.

LEXO EDHE:

Back to top button