Wharton School of Business analizoi javën e punës 4-ditore. Ja çfarë konkludoi ajo

Wharton School of Business analizoi javën e punës 4-ditore. Ja çfarë konkludoi ajo

Javët e punës katër-ditore nuk janë vetëm një justifikim për punonjësit e zyrës që të presin të premten. Sipas një studimi, kjo lloj jave pune mund të jetë e dobishme për kulturën e përgjithshme të punës.

Exos është një kompani që bashkëpunon me kompani të tjera për të ndërtuar programe të mirëqenies për punonjësit e tyre, të tilla si palestra dhe ambiente holistike. Kompania së fundmi ka bashkëpunuar me dy ekspertë nga Shkolla e Biznesit Wharton për të analizuar rezultatet e një programi pilot për javën e punës katër-ditore në zyrat e veta.

Programi pilot tregoi përmirësim si në performancën e kompanisë ashtu edhe në mirëqenien e punonjësve. Si fillim, nivelet e mbajtjes së punonjësve të kompanisë janë përmirësuar në mënyrë dramatike, me qarkullimin e punonjësve që ka rënë nga 47 përqind në 29 përqind.

Përveç kësaj, 91 për qind e punonjësve thanë se besojnë se e kalojnë kohën e tyre të punës në mënyrë efikase, krahasuar me vetëm 67 për qind përpara prezantimit të javës katër-ditore të punës. Së fundi, vetëm 36 përqind e punonjësve thanë se ishin djegur pas anketës, krahasuar me 70 përqind para programit pilot.

Përveç orarit katër-ditor, Exos ka zbatuar gjithashtu planifikime të qëllimshme, auditime takimesh, pushime ditore dhe taktika të tjera që synojnë ruajtjen e efektivitetit dhe fleksibilitetit të biznesit në ditën e çdo punonjësi.

Sa i përket performancës së kompanisë, Exos raportoi se shitjet u rritën me 211 për qind dhe punonjësit ishin jo vetëm më të lumtur, por edhe më efektivë gjatë atyre javëve më të shkurtra të punës.

Ndërsa Exos dhe studiuesit pajtohen se këto modele pune ende kërkojnë strukturë dhe parashikueshmëri, sukseset e dokumentuara të hulumtimit mund të jenë premtuese për punonjësit që ende duan të ruajnë një ndjenjë autonomie kur bëhet fjalë për ekuilibrin e tyre punë-jetë.

LEXO EDHE:

Back to top button