WhatsApp për ueb po merr një veçori të re interesante

WhatsApp prezantoi funksionin e ri për përdoruesit e Android dhe iOS në maj, dhe tani diçka e ngjashme po vjen edhe për përdoruesit e uebit.

Më në fund, pas një pritjeje të gjatë, përdoruesit e WhatsApp do të marrin funksionin Chat Lock si një “shtresë” të re sigurie. Përveç kësaj, ata mund të presin një shirit anësor të ridizajnuar, ku do të vendoset funksioni i ri i përmendur, pra ikona e tij, shkruan Klix.ba.

Chat Lock do t’i lejojë përdoruesit të kyçin biseda individuale për të cilat ata nuk duan të dinë të tjerët ose kur duan të dërgojnë informacione të ndjeshme. Pamja e ekranit tregon ikonën e vendosur pranë ikonave të Bisedave të Arkivuara dhe Mesazheve me Yll.

Aktualisht nuk ka asnjë informacion zyrtar dhe të saktë se si do të funksionojë ky opsion, megjithatë, përdoruesit e Android dhe iOS dihet se përdorin fjalëkalimin, gjurmët e gishtave ose vërtetimin e Face ID për të hyrë në bisedat e kyçura. Në ueb, fjalëkalimet apo edhe çelësat e aksesit mund të përdoren për këtë qëllim, një metodë vërtetimi pa fjalëkalim që lejon hyrjen me të dhëna biometrike.

Përveç sa më sipër, WhatsApp Web do të marrë një shirit anësor të ridizajnuar, si dhe një skemë të re ngjyrash për temën e errët. Qëllimi i ndryshimit të ngjyrës është të reduktojë tendosjen e syve në kushte me dritë të ulët, ndërsa shiriti i ri anësor është krijuar për të krijuar simetri të dizajnit në të gjitha platformat e kompanisë.

WhatsApp po planifikon disa veçori të reja për aplikacionet celulare. Përdoruesit e iOS do të marrin mbështetje me fjalëkalim, të cilën Android e ka tashmë. Të gjitha modelet e iPhone që përdorin iOS 17 pritet të mbështesin funksionin e ri.

Sa për Android, aplikacioni Meta funksionon me veçorinë e afërt të ndarjes së skedarëve për skedarët e përbashkët. Ai do të funksionojë në mënyrë të ngjashme me Quick Share të Android, i njohur më parë si Ndarja në afërsi, dhe do t’i lejojë përdoruesit të jenë të dukshëm për të tjerët pa ua treguar numrin e tyre të telefonit atyre që nuk janë në listën e kontakteve. Pritet gjithashtu mbrojtja e privatësisë në formën e kriptimit nga fundi në fund.

LEXO EDHE:

Back to top button