Xhamajka njeh shtetin e Palestinës

Xhamajka njeh shtetin e Palestinës

Qeveria e Xhamajkës ka njoftuar se ka marrë një vendim për njohjen e shtetit të Palestinës për shkak të shqetësimeve për konfliktin në Rripin e Gazës dhe krizën humanitare në enklavën palestineze.

“Ky vendim është në përputhje me angazhimin e fortë të Xhamajkës ndaj parimeve të Kartës së Kombeve të Bashkuara, të cilat synojnë të inkurajojnë respektin e ndërsjellë dhe bashkëjetesën paqësore midis shteteve, si dhe njohjen e të drejtës së njerëzve për vetëvendosje”, tha Ministria e Punëve të Jashtme të Xhamajkës. thuhet në një deklaratë.

Deri më tani, përveç Xhamajkës, shtetin palestinez e kanë njohur 140 vende të OKB-së, thuhet në deklaratë.

LEXO EDHE:

Back to top button