YouTube Music i lejoi përdoruesit të krijonin stacionin e tyre radiofonik

Google ka lejuar përdoruesit e shërbimit të transmetimit YouTube Music të krijojnë stacionet e tyre të radios bazuar në artistë të veçantë, si dhe të rregullojnë algoritmin që do të vendosë se cilat këngë do të luhen.

Ky opsion i ri quhet Radio Builder, dhe përdoruesit filluan të kenë akses të martën. Mund të arrihet duke lëvizur te seksioni “akorduesi juaj i muzikës” në faqen kryesore të YouTube Music në aplikacionin iOS ose Android.

Kur një përdorues krijon faqen e tij, ai mund të zgjedhë deri në 30 artistë, por edhe të zgjedhë nëse dëshiron të dëgjojë vetëm muzikën e tyre apo të shtojë këngë nga muzikantë të ngjashëm. Është gjithashtu e mundur të zgjidhni të luani vetëm këngë të njohura nga përdoruesi, ose një kombinim, si dhe të shtoni filtra që lejojnë akordimin e përzierjeve.

YouTube filloi testimin e këtij opsioni vitin e kaluar.

Megjithëse YouTube Music ka pasur tashmë shumë stacione dhe përzierje të bazuara në algoritme, aftësia për të krijuar stacione të kontrolluara nga përdoruesi është një opsion i shkëlqyeshëm kur ata duan të dëgjojnë diçka specifike, por nuk kanë dëshirë të krijojnë një listë luajtjeje me dorë.

Opsioni i ri është i disponueshëm për abonentët, por edhe për ata që përdorin YouTube Music falas.

LEXO EDHE:

Back to top button