Zaev: Vazhdojmë para në planin ndërkombëtar dhe përmirësimin e ekonomisë


Kryeministri i ri Zoran Zaev sot në Qeveri zyrtarisht mori funksionin nga Kryeministri i deritanishëm teknik Oliver Spasovski. Kryetari i Qeverisë, Zoran Zaev, duke e falënderuar Kryeministrin e deritanishëm Oliver Spasovskin dhe anëtarët e Qeverisë kalimtare për punën e suksesshme gjatë nëntë muajve të fundit, theksoi se kjo Qeveri me guxim dhe me sukses u ballafaqua me krizën shëndetësore-ekonomike shkaktuar nga virusi korona COVID-19.

“Në kushte të tilla të komplikuara, me sukses u organizuan dhe u zbatuan zgjedhje të drejta dhe demokratike dhe u zgjodh Qeveria e re”, tha Zaev duke nënvizuar se shteti vazhdoi me proceset reformuese.

“Tani Republika e Maqedonisë së Veriut është anëtare e NATO Aleancës dhe e realizon perspektivën e vendosur të BE-së pas marrjes së vendimit për fillim të negociatave me Bashkimin Evropian”.

Duke i uruar punë të suksesshme në funksionin ministër i Punëve të Brendshme, Kryeministri Zaev i uroi Spasovski bashkëpunim të frytshëm dhe vazhdimësi në tejkalimin e sfidave në atë resor, si dhe pjesëmarrje aktive në punën e Qeverisë në sjelljen e politikave në interes të të gjithë qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

LEXO EDHE:

Back to top button