Zbulohet Android 14 – ja çfarë ka të re

Zbulohet Android 14 – ja çfarë ka të re

Google ka prezantuar gjatë ditës së djeshme disa pajisje të reja. Përveç tyre, kompania amerikane prezantoi edhe një version të ri të sistemit operativ – Android 14.

Siç thuhet nga kompania Google, çdo vit ata përpiqen të mundësojnë përmirësimin e sistemit operativ për pajisjet Android që do të përmirësojë ndjeshëm përvojën e përdoruesit. Me një fokus të madh në personalizimin, kontrollin dhe veçoritë e përmirësuara të qasjes, Android 14 është aty.

Fokusi kryesor është personalizimi, pra personalizimi. Ndërsa iOS synon të ofrojë një përvojë të ngjashme për të gjithë përdoruesit, Android premton një përvojë edhe më të personalizuar. Kështu, përdoruesit nga azhurnimi i Android 14 do të kenë edhe më shumë opsione për personalizim, në mënyrë që të përmirësojnë më tej përvojën e përdorimit të pajisjes.

Pra, tani “Material You” është në një nivel edhe më të lartë. Me përmirësimin e Android 14, përdoruesit mund të konfigurojnë shkurtore të personalizuara në ekranin e kyçjes, duke lejuar qasje të shpejtë në aplikacionet dhe veçoritë e tyre të preferuara.

Ekzistojnë gjithashtu personalizime të ndryshme për kyçjen dhe ekranin bazë, dhe me sfondet e reja të AI, përdoruesit kanë mundësinë të vendosin një sfond që u përshtatet. Për ata që nuk priren ta teprojnë, ka një temë të sofistikuar njëngjyrëshe me ngjyra të heshtura.

Përveç personalizimit, Androidi i ri ofron cilësi të shkëlqyera fotografish dhe videosh. Ultra HDR siguron që fotot të shfaqin ngjyra më të gjalla, sfonde më të ndritshme dhe hije më të thella.

Health Connect është një platformë e re që u ofron përdoruesve gjurmimin e aktivitetit dhe të dhënat shëndetësore. Android po prezanton gjithashtu rregulla të reja për ndarjen e të dhënave që ju japin më shumë njohuri se si aplikacionet përdorin të dhënat tuaja.

Nga ana e qasjes, ka një sërë veçorish të reja për personat me dëmtime shikimi dhe dëgjim të dëmtuar.

Përditësimi i qëndrueshëm i Android 14 është tashmë i disponueshëm për pajisjet Pixel, dhe prodhuesit e tjerë Android pritet të fillojnë së shpejti të përmirësojnë telefonat e tyre në versionin e qëndrueshëm Android 14.

LEXO EDHE:

Back to top button