Zbulohet fjalëkalimi më i përdorur i vitit 2023: A është i juaji mes tyre?

Është zbuluar fjalëkalimi më i zakonshëm i vitit 2023 , i cili është shumë i lehtë për t'u hamendësuar, duke e bërë të lehtë për hakerat të depërtojnë në llogarinë tuaj.

Ekspertët e sigurisë gjithmonë paralajmërojnë se duhet të jemi shumë të kujdesshëm kur zgjedhim fjalëkalime dhe se duhet të gjejmë një më të komplikuar, në mënyrë që hakerët të mos hyjnë në llogaritë tona, por shumë, megjithatë, përdorin fjalë të thjeshta ose kombinime numrash.

Më shumë se 4.5 milionë njerëz ende përdorin “fjalëkalimin” për fjalëkalimin e tyre, duke e bërë atë fjalëkalimin më të përdorur në vitin 2023 . “123456” është fjalëkalimi i dytë më i popullarizuar në botë dhe i pari në MB, me “123456789” në vendin e tretë.

Nëse hakerat fitojnë akses në llogaritë tuaja, pasojat mund të jenë të mëdha. Fjalëkalimet e forta janë të rëndësishme për sigurinë tuaj në internet dhe ato nuk do t’ju ndihmojnë.

Hulumtimi u krye nga NordPass, shërbimi i menaxhimit të fjalëkalimeve të NordVPN, ekspertët e sigurisë kibernetike studiuan fjalëkalimet e mbledhura nga burime të disponueshme publikisht – duke përfshirë rrjetin e errët, ku kriminelët kibernetikë i gjejnë ato.

Interesante, analistët kanë zbuluar se njerëzit priren të përdorin fjalëkalime të forta për llogaritë e postës elektronike dhe mediave sociale. Truku i vjetër i zëvendësimit të shkronjave me numra simbolesh nuk është gjithashtu aq i sigurt sa dikur, kështu që ata që përdorin ‘P@ssw0rd’ mund të dëshirojnë ta përditësojnë atë.

Fjalëkalimet më të zakonshme në 2023 në MB

Lista e fjalëkalimeve më të zakonshme në vitin 2023 është publikuar këtë javë.

– 123456

– fjalëkalimi

– qwerty

– Liverpool

– 123456789

– arsenal

– 12345678

– 12345

– abc123

– Chelsea

– qwerty123

– futbolli

– dragua

– fjalëkalimi 1

– djathë

– më lejo të hyj brenda

– 1q2w3e4r

– majmun

– vrases

– endacakë

Si të mbroni llogaritë tuaja në internet

Krijoni fjalëkalime të forta nga një sekuencë e rastësishme shkronjash, numrash dhe simbolesh, në vend të fjalëve ose vargjeve të zakonshme. Mund të hedhësh edhe një emoticon. Përdorni një menaxher fjalëkalimi.

Një person mesatar tani ka 100 fjalëkalime të ndryshme, kështu që është e lehtë të kuptosh pse është kaq joshëse të përdorësh fjalë që janë të lehta për t’u mbajtur mend ose të njëjta për shumë site. Gjithmonë aktivizoni vërtetimin me dy hapa kur ofrohet. Kjo do të thotë që edhe nëse një haker zbulon fjalëkalimin tuaj, llogaria juaj duhet të jetë ende e sigurt, pasi një kod tjetër do të dërgohet në telefonin, aplikacionin ose llogarinë tuaj të veçantë të emailit. Provoni kodet.

Këto hapa në sigurinë në internet eliminojnë nevojën për fjalëkalime dhe përdorin një gjurmë gishtash, skanim të fytyrës ose PIN për të kyçur ekranin, raporton Metro.

LEXO EDHE:

Back to top button