Zelanda e Re do të bëjë pagesën vjetore për UNRWA

Zelanda e Re do të bëjë pagesën vjetore për UNRWA

Zelanda e Re tha se në ditët në vijim do të bëjë pagesën e saj vjetore prej 1 milion dollarë (mbi 900 mijë euro) për Agjencinë e Kombeve të Bashkuara për Ndihmën dhe Punën për Refugjatët Palestinez në Lindjen e Afërt (UNRWA).

“Kjo pason shqyrtimin e kujdesshëm të përgjigjes së OKB-së – duke përfshirë përmes hetimeve të jashtme dhe të brendshme – ndaj akuzave serioze kundër disa stafit të UNRWA-së që janë përfshirë në sulmet terroriste të 7 tetorit në Izrael”, tha Winston Peters, ministri i jashtëm i Zelandës së Re, në X.

“Ai pasqyron gjithashtu garancitë e marra nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së për punën korrigjuese që po bëhet për të rritur neutralitetin e UNRWA-s”, shtoi ai.

Zelanda e Re zakonisht e bën pagesën në qershor, por në janar kryeministri Christopher Luxon tha se vendi i tij do të ndalonte derisa të zgjidheshin akuzat izraelite.

LEXO EDHE:

Back to top button