Zelensky në pritje të “propozimeve konkrete” prej shefit të ushtrisë

Zelensky në pritje të “propozimeve konkrete” prej shefit të ushtrisë

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, ka thënë se është në pritje të një “raporti të detajuar dhe propozimeve konkrete” prej gjeneralit Oleksandr Syrskiy, i cili është emëruar shef i Shtabit të Përgjithshëm të ushtrisë ukrainase më 9 shkurt.

Në një video-adresim, në orët e vona të 2 marsit, Zelensky ka thënë se Syrskiy është kthyer ditëve të fundit prej një vëzhgimi që i ka bërë linjës së frontit dhe se ai është i lirë që të bëjë ndryshime të zyrtarëve nëpër pozita ushtarake,

Po të shtunën, Syrskiy ka bërë të ditur disa lëvizje që ka bërë nëpër brigada ushtarake, dhe përmes një postimi në Telegram ka treguar se gjatë vizitës së tij në pjesën lindore të frontit e ka kuptuar se “disa brigada arrijnë të luftojnë armikun dhe t’i mbajnë pozicionet, e disa jo”.

 

LEXO EDHE:

Back to top button