Zgjedhjet e përgjithshme do të mbahen të dielën në Bosnje dhe Hercegovinë

Zgjedhjet e përgjithshme do të mbahen të dielën në Bosnje dhe Hercegovinë

Zgjedhjet në Bosnje dhe Hercegovinë që do të përcaktojnë anëtarët e parlamenteve kantonale, entiteteve dhe kombëtare dhe Këshillit Presidencial do të mbahen të dielën, më 2 tetor.

Në Bosnje dhe Hercegovinë, e cila ka një strukturë politike komplekse, përveç këshillit presidencial dhe parlamentit në nivel shtetëror, dy entitete, Federata e Bosnje dhe Hercegovinës (FBIH) dhe Republika Srpska (RS) dhe 10 kantone brenda FBIH, u regjistruan 3,368,000 deputetë për të emëruar 666 votues do të votojnë nga ora 7:00 deri në orën 19:00 me orën lokale.

Nëntë kandidatë po konkurrojnë në zgjedhjet që do të mbahen për anëtarët boshnjakë, serbë dhe kroatë, të cilët përbëjnë pozicionin më të lartë të Këshillit Presidencial të shtetit.

Përpara se të fillonin ndalesat e zgjedhjeve, kandidatët në Bosnje dhe Hercegovinë ia kushtonin kohën e tyre votuesve të tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button