Zjarri në Strumicë, zjarrfikësit luftuan me flakët për mbi 5 orë

Dëme të mëdha materiale ka shkaktuar zjarri që shpërtheu në Qendrën Tregtare “Global” në Strumicë. Në shuarjen e flakëve mbi pesë orë u përfshinë 61 zjarrfikës dhe 18 makina kundër zjarrit. Përveç zjarrfikësve nga Strumica, ndihmuan edhe zjarrfikësit nga Radovishi, Kavadari, Shtipi dhe Vallandova. Siç njoftojnë nga njësia zjarrfikëse Strumicë, shpërthimi i zjarrit u raportua nga shërbimi i rojës në këtë qendër tregtare. Fillimisht, zjarri ka shpërthyer në pjesën ku dërgohet malli për tu përhapur me një shpejtësi të madhe në pjesët tjera të qendrës tregtare.

- Advertisment -

Kishim vështirësi, vështirësi për shkak të aparateve të vjetruara. Ato harxhohen shpejt, nuk i kemi në numër të mjaftueshëm, duhet t’i mbushim shpesh. Kjo shkaktoi vështirësi në shuarjen e zjarrit brenda – deklaroi Aleksandar Gudev, Njësia e zjarrfikësve Strumicë.

Kreu i komunës së Strumicës, Kosta Janevski tha se çdo dëm material do të kompensohet.

Më e rëndësishme për mua është që nuk kemi humbje jetësh, kjo është e mirë. Çdo dëm material do të mundohemi ta kompensojmë, këtë po e premtoj bashkë me ndihmën e kryeministrit Zaev. Ngjarje të këtilla askush nuk mund ti planifikojë. Do të presim të bëhen vlerësimet e dëmeve dhe shkaqet e zjarrit dhe më pas do të fillojmë me organizimin dhe bashkëpunimi – tha Kosta Janevski, kryetar i Strumicës.

Për shkak të gjoja parregullsive ngjatë ndërtimit të qendrës tregtare “Global”, gjatë qeverisjes së VMRO-DPMNE-së, kryeministri aktual Zoran Zaev, në atë kohë kryetar i Strumicës përfundoi në paraburgim.

Melihate Rustemi

LEXO EDHE:

Back to top button