Zonja e parë e Ukrainës: Rusia shkeli parimet botërore të paqes dhe të drejtave të njeriut

Zonja e parë e Ukrainës: Rusia shkeli parimet botërore të paqes dhe të drejtave të njeriut

Zonja e parë e Ukrainës, Olena Zelenska, po mban një fjalim virtual në një samit në Londër. Samitit, gjithashtu pritet t’u bashkohen edhe ministri i jashtëm i vendit, Dmytro Kuleba dhe ish-kryeministri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson.

Gjatë fjalimit të saj, Zelenska tha se Rusia ka shkelur parimin botëror të “fuqisë së butë, dhe bota duhet të vendosë nëse gjuha e agresionit është e pranueshme për ta.

“Rusia sulmoi jo vetëm Ukrainën, por të gjitha parimet botërore të një bashkëjetesë të paqtë, të drejtat e njeriut dhe përparimin që kemi bërë. Pse të negociosh kur mund të lëshosh raketa?

LEXO EDHE:

Back to top button