Zuckerberg nuk heq dorë nga metaversi! Projekti tjetër i madh është inteligjenca artificiale

Zuckerberg nuk heq dorë nga metaversi! Projekti tjetër i madh është inteligjenca artificiale

Tre ditë më parë u bë e ditur se aksionet e kompanisë “Meta” u rritën me 20%, raporton “The Wall Street Journal”. Çmimi i aksioneve të tyre është pothuajse dyfishuar gjatë vitit të kaluar. Kapaciteti i tregut të Meta tani ka tejkaluar sërish 1 miliard dollarë, duke e vënë atë në të njëjtin nivel me gjigantët si Apple, Microsoft, Amazon, Nvidia dhe Google.

Meqë ra fjala, kompania e Zuckerberg u largua nga ai klub i hiper-suksesshëm në vitin 2021, kur Zuckerberg doli publikisht me një plan për një metaverse, një botë virtuale ku mund të hyhet me ndihmën e pajisjeve të realitetit virtual. Frika e aksionerëve u ndikua nga ndryshimi i emrit nga “Facebook” në “Meta”, si dhe rritja e shpenzimeve me rreth 80%. Deri më tani, është treguar se interesi i publikut për realitetin virtual është i ulët.

 

 

Vlera e tregut të “Metës” në vitin 2022 ra me 78%, prandaj Zuckerberg e shpalli vitin 2023 “vitin e efikasitetit”, në të cilin bëri ndryshime të mëdha. Ai shkarkoi edhe 22% të punonjësve.

Duket se Meta ka mbaruar me kursimet pasi ata rritën shpenzimet e pritshme me 2 miliardë dollarë në 37 miliardë dollarë këtë vit në një takim javën e kaluar. Buxheti është rritur pasi serverët dhe komponentët e tjerë të nevojshëm për AI do të blihen. Zuckerberg tha se planifikon të ketë rreth 350,000 çipa më të fundit Nvidia që fuqizojnë rrjetin e tij deri në fund të vitit. Përveç Meta dhe Microsoft, Google dhe Amazon planifikojnë të rrisin buxhetet e tyre me rreth 10 përqind për të zhvilluar aftësitë e tyre të AI.

 

 

 

Meta po punëson sërish, kryesisht zhvillues me vite përvojë. Zuckerberg theksoi se dy projektet kryesore dhe vizioni i tij afatgjatë janë metaversi dhe inteligjenca artificiale.

LEXO EDHE:

Back to top button