​Policia në pikat kufitare, Sveçla: Situata është e qetë

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla është deklaruar lidhur me forcat e shumta policore në pikat kufitare, që ka të bëjë me procesin e reciprocitetit ndaj Serbisë që pritet të filloj sot lidhur me targat e automjeteve.

Sveçla thotë se Policia e Kosovës në kuadër të aktivitetit dhe qëllimit të ruajtjes së rendit publik dhe kushtetues është duke kryer veprime të në gjitha pikat kufitare, veprime të cilat kanë qëllim zbatimin e marrëveshjes për lëvizjen e lirë-konkretisht targave të automjeteve.

AI ka thënë se situata në pikat kufitare është e qetë dhe se Policia e Kosovës i ka ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme operative dhe logjistike që të mos pengojnë dhe vonojnë lëvizjen e njerëzve dhe të mallrave.

“Ministria e Punëve të Brendshme, së bashku me Policinë e Kosovës, në kuadër të aktiviteteve të zakonshme si dhe me qëllim të ruajtjes së rendit publik dhe kushtetues, është duke kryer veprime në të gjithat pikat kufitare. Veprimet kanë për qëllim zbatimin e marrëveshjes për lëvizjen e lirë- konkretisht targave të automjeteve. Me këtë rast, MPB-ja, me qëllim të mundësimit të lëvizjes së lirë të qytetarëve edhe pas skadimit të marrëveshjes së 14 shtatorit të vitit 2014, ka nxjerrë vendim që aranzhon dhe obligon pajisjen me targa të përkohshme për të gjitha automjetet që mbajnë targa të Serbisë dhe hyjnë në territorin e Republikës së Kosovës, në të gjitha pikat e kalimit kufitar. Dhe njëkohësisht ka ndërmarrë të gjitha masat e domosdoshme për të reduktuar në maksimum pritjet në pikat kufitare. Njoftojmë opinionin se nga data 15 shtator nuk ka në qarkullim asnjë veturë të pajisur me targa valide “KS” dhe rrjedhimisht targat e vetme ligjore dhe me afat të lëshuara nga zyrtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme janë ato me denominimin “RKS”. Situata është e qetë. Policia e Kosovës i ka ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme operative dhe logjistike që të mos pengojnë dhe vonojnë lëvizjen e njerëzve dhe të mallrave”, ka shkruar ministri Sveçla.

LEXO EDHE:

Back to top button