10 qytetet më të bukura në botë, Italia kryeson me tre vende

10 qytetet më të bukura në botë, Italia kryeson me tre vende

“Bota e statistikave” ka publikuar një listë me 10 qytetet më të bukura në botë.

Sigurisht listën e kryeson Venecia, ndërsa vendin e pestë e zë kryeqyteti grek, Athina

Më poshtë renditja sipas “World of Statistics”

10 qytetet më të bukura në botë:

Venecia: 83,3%
Roma: 82,0%
Barcelona: 81,9%
Pragë: 78,7%
Nju Jork: 77,7%
Athinë: 77,5%
Budapest: 75,9%
Vjenë: 75,8%
Bordo3%
Milano: 75. 75.1%

Qyteti më i bukur dhe më i vizituar në Itali, Venecia është padyshim një nga qytetet më të mahnitshme dhe të bukura në planet.

Atmosfera romantike e Rilindjes së Venecias, e përshkruar në qindra libra dhe e kapur në dhjetëra filma, tërheq një numër të pabesueshëm të turistëve – gjashtëdhjetë mijë njerëz në ditë.

Ka kaq shumë vizitorë sa që zyrtarët e qytetit po kërkojnë nga OKB të ndalojë këtë rrjedhë të pafund, nga frika se qyteti do të shembet nën sulmin e tij.

Qyteti i Venecias ka qenë dhe vazhdon të jetë gjithmonë kryeqyteti kulturor i Italisë dhe një nga qendrat më të rëndësishme kulturore në të gjithë botën. Festivalet e muzikës dhe filmit, topat, karnavalet dhe ekspozitat e të gjitha llojeve të arteve figurative mbahen këtu gjatë gjithë vitit.

Ndërsa Athina qyteti më i lashtë i Greqisë. Emri i kryeqytetit të Greqisë vjen në emër të perëndeshës së mençurisë së Athinës.
Athina kombinon historinë dhe modernitetin, pamjen evropiane dhe parzmore antike.

LEXO EDHE:

Back to top button