15 avionët më të mëdhenj ushtarakë në botë

Ushtarët në mbarë botën po bëjnë investime të mëdha në teknologji të reja, armë dhe automjete, me një nevojë të vazhdueshme për të qëndruar një hap përpara të tjerëve.

Aeroplanët luajnë një rol të madh në këtë; dhe për shkak të avantazheve të tyre strategjike dhe aftësisë së tyre për të transportuar ngarkesa të mëdha atje ku ato nevojiten; në shumë raste shumë më të mëdha se ato që përdoren për fluturime komerciale.

Kjo është arsyeja pse sot i hedhim një sy “përbindëshave të qiellit” – 15 avionët më të mëdhenj ushtarakë.

LEXO EDHE:

Back to top button