​18 vjetori i pavarësisë së Malit të Zi

​18 vjetori i pavarësisë së Malit të Zi

Sot bëhen 18 vjet nga përfundimi zyrtar i funksionimit të Konfederatës Serbi dhe Mali i Zi.

Në referendumin e mbajtur më 21 maj 2006 në Mal të Zi, 55.5 për qind e qytetarëve u shprehën pro pavarësisë së këtij vendi.

Pavarësia e Malit të Zi u shpall më 3 qershor, ndërkohë që më 28 qershor të atij viti Mali i Zi u bë anëtar i 192-të i Kombeve të Bashkuara, ndërsa më 11 maj 2007 anëtar i Këshillit të Evropës. Më 5 qershor 1017, Mali i Zi u anëtarësua edhe në organizatën më të fuqishme ushtarake në botë – NATO.

LEXO EDHE:

Back to top button