7 truke për ta bërë Google të punojë për ju

7 truke për ta bërë Google të punojë për ju

Nëse Google nuk po gjen atë që dëshironi, bëni disa ndryshime në kërkimet tuaja dhe bëni që kërkimi të funksionojë për ju.

Google Search është sunduesi i padiskutueshëm i kërkimit në internet dhe sipas vlerësimeve të Statcounter, deri në 88% e të gjitha kërkimeve në internet kryhen përmes sistemit të kompanisë Google.

Në detin e informacionit që sistemi dhe algoritmet e Google po kalojnë në çdo moment, ndonjëherë është problem të gjejmë atë që kërkojmë – lajme, shpjegime, imazhe, çfarëdo, pra ngushtimi i termave të kërkimit dhe përcaktimi më i mirë i kërkimit. termi është gjëja më e mirë që mund të bëni.

Rezultatet e sakta

Le të themi se shkruani Linux Distribution në kutinë e kërkimit të Google. Rezultatet e atij kërkimi do të tregojnë çdo hyrje që përfshin Linux dhe Distribution.

Por, çka nëse dëshironi të shihni vetëm rezultate që përfshijnë ndërtimin saktësisht siç e keni shtypur (nëse jeni duke kërkuar ekskluzivisht për një shpërndarje Linux)? Për këtë ju duhet të vendosni thonjëza në kërkim, si në shembullin “Linux Distribution”, dhe do të merrni rezultate pikërisht për atë ndërtim.

Kërkoni vetëm brenda një faqeje

Le të themi se dëshironi të kërkoni diçka përmes sistemit të Google në një sajt të caktuar, por vetëm në atë sajt. Le të jetë Shpërndarja Linux përsëri shembull.

Në fushën e kërkimit, shkruani Linux Distribution Site: SiteName.domain. Në këtë mënyrë rezultatet e kërkimit do t’ju tregojnë vetëm atë që shfaqet në atë faqe për termin e caktuar.

Si të përdorni kërkimin OSE

Mirë, Linux Distribution është një term i gjerë dhe Google do t’ju tregojë rezultate për shumë përmbajtje që lidhen me Shpërndarjen Linux. Nëse dëshironi të kufizoni kërkimin tuaj në faqet që kanë vetëm disa shpërndarje Linux, për shembull Ubuntu ose Fedora, atëherë duhet të vendosni simbolin | mes tyre.

Si të kërkoni një sekuencë numrash

Tani e lëmë pas distribucionin Linux dhe kalojmë te hitet muzikore.

Le të themi se dëshironi të gjeni këngë hit nga 1980 deri në 1985 sepse Stranger Things po ju çmend plotësisht, nuk ka nevojë të shkruani të gjitha këto në kërkim. Thjesht shkruani këngët hit 1980..1985 dhe Google do t’ju tregojë të gjitha regjistrimet që përmbajnë këngë hit që kanë shënuar periudhën e specifikuar në afatin kohor dhe në lajme.

Kërko vendndodhje

Le të themi se keni zbuluar se cilat këngë ishin të njohura në gjysmën e parë të vitit 1985 dhe dëshironi t’i blini ato menjëherë diku në qytet.

Për të reduktuar kërkimin tuaj vetëm në dyqane muzikore dhe vetëm në një qytet, thjesht shkruani Dyqanet muzikore: Shkup për dyqanet muzikore në Shkup. Bëni të njëjtën gjë për çdo qytet dhe në këtë mënyrë do të merrni vetëm dyqane muzikore në vendin e zgjedhur.

Kërkoni për lloje specifike skedarësh

Nëse jeni duke kërkuar për një PDF, le të themi, shkruani llojin e skedarit: PDF pranë emrit të skedarit ose rajonit, Google do të japë vetëm atë lloj skedari.

Mund të shtoni gjithashtu detaje të tjera në kutinë e kërkimit, të themi llojin e skedarit God of War Walkthrough: PDF dhe do të merrni një listë të sajteve më të mira që ofrojnë pikërisht këtë.

Ngushtimi i termit të kërkimit

Le të kthehemi te shembulli i Shpërndarjes Linux. Nëse dëshironi të kërkoni për një shpërndarje Fedora dhe nuk dëshironi që termi Fedora të përfshijë një kapelë (ne nuk e dinim as që Fedora ishte një kapelë), atëherë ju e ngushtoni kërkimin tuaj duke specifikuar një term kërkimi më të ngushtë. Në këtë rast shtoni Fedora-Linux dhe do të merrni rezultate vetëm për këtë shpërndarje Linux. Shkruani Fedora-Hat ose Fedora-Kapa vetëm kur dëshironi t’i shihni ato rezultate.

Tani që i njihni këto truke, jo vetëm që mund ta përdorni Kërkimin në Google më shpejt, por edhe në mënyrë më efikase dhe ta bëni Google të funksionojë për ju.

Mos harroni se kjo është vetëm një pjesë e asaj që mund të bëni për ta bërë kërkimin tuaj në internet më të saktë dhe më të shpejtë.

LEXO EDHE:

Back to top button