Simite me patate të mbushura me kërpudha dhe djathë

Simite me patate të mbushura me kërpudha dhe djathë

Pureja e patateve mund të bëhet në simite të bukura dhe të shijshme të bëra vetë, dhe kjo recetë kërkon më pak se gjysmë ore për t’u përgatitur.

Nuk ka asgjë më të mirë se kur shërbeni simite të bëra vetë për mëngjes ose darkë. Këtë herë ju sugjerojmë diçka pak më ndryshe dhe më të thjeshtë, por po aq të shijshme. Këto janë simite të bëra nga pure patatesh dhe të mbushura me kërpudha dhe djathë. Nuk keni shijuar kurrë diçka më të mirë dhe do t’ju duhet rreth gjysmë ore për t’u përgatitur.

Përbërësit e nevojshëm:

Për brumin:

  • 1 patate e madhe
  • 80 g niseshte patate
  • 3 luge kripë
  • 1 lugë gjelle sheqer
  • 1 lugë gjelle gjalpë pa kripë në temperaturë ambienti

Për mbushjen:

  • 130 g kërpudha
  • 20 g gjalpë pa kripë
  • 1 thelpi hudhër
  • 3 lugë gjelle parmezan
  • 100 ml qumësht
  • 1 lugë gjelle miell
  • djathë
  • piper

Përgatitja:

Shkrini gjalpin në një tigan, më pas skuqni qepën e grirë hollë dhe në fund shtoni hudhrën e shtypur. Më pas shtojmë kërpudhat e grira dhe kur të jenë skuqur pak i mbulojmë me parmixhano dhe qumësht. I trazojmë, më pas shtojmë miellin dhe kur masa të trashet pak, hedhim kripë dhe piper. E trazojmë edhe një herë dhe e heqim nga sobë.

Ziejini dhe grijini patatet. Më pas shtoni kripë, sheqer, gjalpë dhe niseshte dhe përzieni gjithçka mirë. Merrni pak përzierje patate, holloni në duar, më pas hidheni mbi mbushjen e kërpudhave dhe djathin e grirë ose të grirë (mund të përdorni edhe djathë nëse ju pëlqen kështu). Formoni një top dhe shtypni pak me duar për ta bërë atë si një burger. Skuqini nga të dyja anët në një tigan në vaj pak të nxehur.

LEXO EDHE:

Back to top button