A e dini se cili qytet në Evropë ka erë më të mirë?

A e dini se cili qytet në Evropë ka erë më të mirë?

Ekziston një ide e gabuar se qytetet kanë erë të keqe. Gjithë ata njerëz, gjithë ato mbeturina, gjithë ato kanalizime nëntokësore…Por rezulton se disa metropole kanë erë mjaft të mirë. Një studim i fundit i HAYPP hodhi dritë mbi këtë anë të anashkaluar të jetës urbane, duke analizuar 30 kryeqytete në Evropë dhe më gjerë për të përcaktuar se cilat prej tyre nuhasin më mirë.

Studiuesit shikuan faktorë të tillë si pastërtia dhe përqindja e luleshitësve, furrave të bukës dhe parfumerive për t’i caktuar çdo qyteti një “vlerësim të aromës”. Dhe qyteti që kryesonte listën ishte Athina në Greqi. Kryeqyteti grek është qyteti më aromatike në botë.

 

 

Imagjinoni këtë: aroma e frutave të freskëta nga tregjet e rrugëve, barishtet dhe ushqimet e shijshme greke përhapen në ajër. Athina është një parajsë për shqisat tuaja, duke marrë 8.3 nga 10 në shkallën e nuhatjes.

 

 

 

Athina është gjithashtu një parajsë lulesh me 31 luleshitës dhe 22 parfumeri në 10 kilometra katrorë, që do të thotë se aroma e tyre përhapet në çdo cep të qytetit. Angazhimi i qytetit për pastërtinë pasqyrohet edhe në Indeksin e tij të Performancës Mjedisore, i cili mori një pikë prej 56.2. Herën tjetër që po planifikoni udhëtimin tuaj, mos ndiqni zemrën tuaj, ndiqni hundën.

 

 

 

Edhe pse Athina mund të ketë zënë vendin e parë, ia vlen të përmenden qytetet e tjera që u renditën në këtë listë.

1. Athinë, Greqi

2. Paris, Francë

3. Cyrih, Zvicër

4. Dublin, Irlandë

5. Luksemburgu

6. Nikosia, Qipro

7. Kopenhagë, Danimarkë

8. Bukuresht, Rumani

9. Valeta, Maltë

10. Amsterdam, Holandë

LEXO EDHE:

Back to top button