A e keni pyetur partnerin tuaj a mund t’i përballojë problemet bashkëshortore?

A e keni pyetur partnerin tuaj a mund t'i përballojë problemet bashkëshortore?

Kur piqen njerëzit dhe çfarë do të thotë kjo në të vërtetë? Ka disa gjëra që njerëzit e pjekur emocionalisht thjesht nuk i bëjnë.

Shumë marrëdhënie kanë përfunduar sepse pjekuria emocionale e partnerëve nuk ishte në të njëjtin nivel dhe ka tregues që tregojnë se partneri mund të jetë i rritur, por është ende i papjekur.

Ballafaqimi me problemet është treguesi më i mirë i pjekurisë emocionale të një personi. Këto janë tiparet e njerëzve që janë emocionalisht të pjekur:

Pavarësisht se si ishte dita e tij, ai do t’ju dëgjojë . Pas një dite të vështirë në punë, ai ka ende kohë dhe vëmendje për ditën tuaj dhe nëse mundet, do t’ju ofrojë një zgjidhje për problemin. Kur flet, nuk “fiket”, dëgjon në mënyrë aktive.

Nuk ka asnjë problem që unë do të “fshij nën tapet” . Edhe nëse e di që tema do të shkaktojë tension mes jush, ai përpiqet ta zgjidhë problemin sepse e di që kjo forcon marrëdhënien dhe krijon besim dhe stabilitet mes jush.

Ai nuk reagon në mënyrë impulsive . Kur debatoni është ai që “i rrëzon topin”. Ai kurrë nuk do të thoshte diçka “në një afekt” që do t’ju lëndonte ose ofendonte, por ai flet për pikëpamjet e tij me arsye.

Ai është gjithmonë i sjellshëm me miqtë dhe familjen tuaj . Edhe me ata që ju ka thënë se nuk i pëlqejnë, ai është ende civil dhe i këndshëm në shoqërinë e tyre. Ai e di që kjo është e rëndësishme për ju dhe përpiqet të ruajë ekuilibrin. Ajo kursen energjinë e saj për gjërat vërtet të rëndësishme, duke mos u grindur për një darkë me mikun tuaj që mund të jetë i padurueshëm.

LEXO EDHE:

Back to top button