A është e sigurt të pini një kafe që është përgatitur para disa orëve?


A keni për të pirë edhe kafen që keni bërë pasdite? Lexoni nëse kjo është një ide e mirë …

Ju ngadalë ndjeheni të lodhur. Kanë mbetur akoma disa orë deri në fund të orarit të punës ose ju kujtohet se keni bërë kafe këtë mëngjes që nuk keni kohë për ta pirë.

Nëse është e mbyllur mirë dhe e ftohur, qumështi mund të jetë i mirë për një javë pas afatit, por nëse lihet në kafe në një dhomë të ngrohtë për më shumë se dy orë – bëjeni vetes një kafe të re.

Ashtu si fasulet e kafesë qëndrojnë të freskëta për rreth dy javë, kështu që kafeja e gatuar mund të ndryshojë shijen pas rreth 30 minutash, dhe më pas keni rreth 4 orë para se vajrat e kafesë të “prishen”, duke rezultuar në shije e keqe e pijeve.

Mikrovala do të vrasë bakteret, por duke qenë se nxehet përmbajtja nga jashtë brenda, ka shumë të ngjarë që disa “pako” të baktereve të mbeten akoma, andaj nuk duhet të mbështeteni në këtë teknikë.

Uji thith aromat nga ambienti dhe kështu ato ndryshojnë, por edhe nëse nuk ruhet i mbuluar në frigorifer, gota e ujit mund të pihet akoma pas disa ditësh.

Kafeja e zezë është e sigurt për t’u pirë, megjithëse me siguri nuk do të shijojë aq mirë. Nëse vendosni qumësht, është më mirë të krijoni një filxhan të ri kafeje, por nëse jeni të vendosur atëherë do të ishte më së miri të ngrohni paraprakisht kafenë në mikrovalë.

LEXO EDHE:

Back to top button