A është i dëmshëm sheqeri në kafe?
A është i dëmshëm sheqeri në kafe?
Ekspertët kryen një studim mbi 170.000 britanikë të shëndetshëm në të 50-at dhe analizuan zakonet e tyre të pirjes së kafesë. Ata i ndanë njerëzit në kategori: ata që pinë kafe të ëmbël, ata që pinë kafe pa sheqer dhe ata që nuk e pinë fare.
Ata zbuluan se pirja e dy deri në katër filxhanë kafe në ditë ishte alternativa më e mirë, pavarësisht nëse përdornin sheqer në kafe apo jo.
Ata e shpjeguan në këtë mënyrë: ata që pinin kafe të pa ëmbëlsuar kishin deri në 29 për qind rrezik më të ulët të vdekjes së parakohshme në krahasim me ata që nuk e pinin fare, ndërsa kafeja e ëmbël shoqërohej me një rrezik 31 për qind më të ulët.