A po keni nevojë edhe ju t’huazoni para të afërmve dhe miqve?

A po keni nevojë edhe ju t'huazoni para të afërmve dhe miqve?

Kohë të vështira, zgjedhje edhe më të vështira.

Rekomandimet thonë që të mos u jepni para miqve dhe të afërmve, nëse nuk doni të përcaktoni kushtet e kthimit dhe nëse nuk keni rehat t’i kërkoni ato, për të mos prishur marrëdhëniet e ngushta, beson psikoterapistja Anna Storey.

“Nëse, megjithatë, ju duhet të jepni një kredi, ajo këshillon që të përgatitni një marrëveshje me shkrim që do të specifikojë shumën dhe kushtet e shlyerjes së kredisë. Nëse nuk e bëni këtë paraprakisht, përgatituni që të mos ju kthehen paratë”, paralajmëron psikologu.

“Nga ana tjetër, nuk duhet të ketë asnjë problem me shlyerjen nëse jeni të sigurt se i dashuri juaj është i vetëdijshëm për përgjegjësinë e tij dhe sillet si një i rritur”, shton ajo.

Nëse shoku juaj ofendohet nga këto kushte – prisni që paratë ose nuk do të kthehen, ose do të kthehen, por jo së shpejti.

“Personi në këtë rast do të vazhdojë të sillet i papjekur dhe do të përpiqet t’ju ​​bëjë të ndiheni në faj. Në këtë rast, ju vendosni nëse do të jepni para apo jo, pasi nëse jepni, do t’i ‘i jepni’, jo do t’i huazoni!”, shpjegon Anna Storey.

LEXO EDHE:

Back to top button