Ajo foli për jetën e saj nën anestezi: Një gruaje italiane 106-vjeçare iu implantua me sukses një stimulues kardiak

Ajo foli për jetën e saj nën anestezi: Një gruaje italiane 106-vjeçare iu implantua me sukses një stimulues kardiak

Një gruaje italiane 106-vjeçare iu implantua me sukses një stimulues kardiak dhe gjatë operacionit nën anestezi lokale ajo u tregoi mjekëve dhe infermierëve për jetën e saj.

Ndërhyrja u drejtua nga ekipi i shefit të kardiologjisë në spitalin në Siento, Biaggio Sassone , i cili theksoi se 106-vjeçari Aide Borgatti është “jashtëzakonisht i ndërgjegjshëm” dhe në një “gjendje mendore të pandryshuar”.

“Mendja e saj e gjallë dhe qartësia e mendimit dhe e kujtesës janë vërtet mbresëlënëse. Gjatë operacionit folëm për fillimin e jetës së saj në vitin 1918, gjatë Luftës së Parë Botërore. Për mua ishte si të hapja një libër historie, të isha një dashnor i historisë italiane të shekullit të 20-të”, tha Dr Sassone.

Ai shtoi se ndërsa ka punuar me shumë pacientë më të moshuar më parë, ata në moshën 107 vjeç janë më të rrallë dhe Sassone dhe Borgatti thanë lamtumirë me shpresën se do të shiheshin pas 10 vjetësh për një zëvendësim të stimuluesit kardiak.

LEXO EDHE:

Back to top button