Akullorja më e mirë me kumbulla: Duhet ta provoni, veçanërisht kur janë në sezonin e verës
Akullorja më e mirë me kumbulla: Duhet ta provoni, veçanërisht kur janë në sezonin e verës
Freskim i ëmbël super i shpejtë.
Përbërësit:
450 g kumbulla plotësisht të pjekura, pa fara
250 ml krem të ëmbël
400 ml qumësht të kondensuar të ëmbëlsuar
1 lugë gjelle lëng limoni
Përgatitja:
Fillimisht përziejmë kumbullat me mikser derisa masa të jetë e lëmuar dhe lëkura të mos duket më. E vendosim purenë e kumbullës në një tenxhere dhe e kaurdisim për 5 minuta në zjarr mesatar derisa të ndryshojë ngjyrë dhe të trashet pak. Vazhdoni të përzieni shpesh. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet. Hidheni ajkën e ëmbël në një tas të madh. Rrihni derisa të forcohet. Shtoni kumbullat e ziera, qumështin e kondensuar dhe lëngun e limonit. Përziejini mirë me një shpatull.
Lëreni të ftohet dhe shërbejeni.