Gabimet që shumë bëjnë kur gatuajnë në një tigan me ajër të nxehtë

Tharësit me ajër të nxehtë janë bërë të domosdoshëm në kuzhinë për shkak të shkathtësisë dhe kostos së tyre në krahasim me furrat.

Nëse nuk keni një tigan me ajër të nxehtë, atëherë duhet të keni dëgjuar për këtë pajisje popullore që shumë në mbarë botën e përdorin për nevojat e tyre të kuzhinës.

Pavarësisht se është një shtesë e shkëlqyeshme për çdo shtëpi, shumë njerëz bëjnë gabime të zakonshme që mund të ndodhin si gjatë dhe pas gatimit.

Joshua Warren, ekspert i tiganisjeve me ajër të nxehtë, zbulon gabimet më të zakonshme të bëra me këto tiganisje me ajër dhe ofron këshilla se si t’i shmangni ato.

Shumë ushqim në shportë

Një gabim i zakonshëm që bëjnë shumë njerëz është vendosja e tepërt e ushqimit në tiganisje në çdo kohë. Nëse e bëni këtë, ushqimi juaj mund të mos gatuhet siç duhet dhe mund të rezultojë në kohë gatimi edhe më të gjata.

Keni hedhur shumë vaj

Ju mund të mendoni se vaji do ta ndihmojë ushqimin të gatuhet më shpejt, por përdorimi i tepërt i vajit është një gabim që mund të shkaktojë një rezultat të keq përfundimtar. Gjithashtu, sasia e madhe e vajit e mposht qëllimin e përdorimit të një fryerjeje të thellë, e cila përgjithësisht konsiderohet një opsion gatimi më i shëndetshëm.

Ju harroni të tundni ushqimin

Harrimi i shkundjes ose rrotullimit të ushqimit në gjysmë të rrugës së gatimit shpesh mund të çojë në gatim të pabarabartë. Është një ide e mirë të vendosni përkujtues dhe të tundni shportën e gatimit çdo disa minuta. Kjo do të ndihmojë të siguroheni që të gjitha anët e ushqimit tuaj të gatuhen në mënyrë të barabartë.

Pastroni tiganin pas përdorimit

Përpiquni të pastroni fryeren pas çdo përdorimi. Kushtojini vëmendje të veçantë shportës, tabakasë dhe pjesës së brendshme të pajisjes për t’u siguruar që ajo të funksionojë pa probleme sa herë që e përdorni.

LEXO EDHE:

Back to top button