“Alarm” nga BE dhe SHBA, rrezik për sulm ndaj ambasadave të tyre në Stamboll

“Alarm” nga BE dhe SHBA, rrezik për sulm ndaj ambasadave të tyre në Stamboll

Konsullata e Gjermanisë në Stamboll do të mbetet e mbyllur sot për shkak të një kërcënimi të shtuar të një sulmi në qytetin më të madh të Turqisë, njoftoi Ministria e Jashtme gjermane.

Gjermania ka paralajmëruar qytetarët e saj në Stamboll se rreziku i sulmit është veçanërisht i lartë në rrethin qendror Beyoğlu dhe rreth sheshit Taksim.

Ministria tha se masa për mbylljen e konsullatës u bë pas një “vlerësimi nga autoritetet e sigurisë” dhe u bëri thirrje qytetarëve gjermanë që të jenë veçanërisht të kujdesshëm dhe të shmangin vendet ku ka turma të mëdha.

Ambasada suedeze në Ankara dhe konsullata në Stamboll gjithashtu mbeten të mbyllura për publikun, tha ministria e jashtme suedeze për agjencinë gjermane të lajmeve (dpa). Në mënyrë të ngjashme, konsullata britanike nuk është e hapur për publikun, sipas një këshillimi udhëtimi.

Gjermania, Suedia, Norvegjia dhe Danimarka, si dhe SHBA, kishin paralajmëruar tashmë qytetarët e tyre javën e kaluar për një rrezik në rritje të sulmeve në Turqi. SHBA përditësoi paralajmërimin e saj të hënën për të përmendur në mënyrë specifike Stambollin.

Turqia, nga ana e saj, ka paralajmëruar qytetarët e saj për sulme në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara.

LEXO EDHE:

Back to top button