Arrestohet Steve Bannon, ish-këshilltari i presidentit të SHBA-ve


Prokuroria e Nju Jorkut akuzon Steve Bannon dhe tre persona të tjerë për shpërdoimin e parave të donacioneve të mbledhura përmes një aksioni on-line oër ndërtimin e një muri në kufirin me Meksikën. Fushata për mbledhjen e donacioneve e emërtuar  «We Build the Wall» (ne ndërtojmë murin) ka siguruar mbi 25 milionë dollarë prej “qindramijë donatorëve”. Bannon bën pjesë ndër zërat më me influencë të kampit ultra-konservator në politikën e SHBA-së. Për një kohë të gjatë ai ka qenë kryestrateg dhe shef i fushatës elektorale të presidentit Donald Trump. Sipas televizionit CNN, avokati i Bannon nuk ka reguar ende ndaj akuzës.

LEXO EDHE:

Back to top button