Arritet rekord i ri botëror për shpejtësinë e transferimit të të dhënave, as që e keni përjetuar ndonjëherë!

Një shpejtësi rekord transmetimi prej 157 terabit për sekondë u arrit në një kabllo fibër optike prej 120 km

Është arritur një rekord i ri botëror për shpejtësinë e transferimit të të dhënave prej 157 terabit për sekondë. Rekordi u thye me përpjekjet e përbashkëta të kompanive Huawei dhe Orange, dhe arritja u arrit gjatë testimit të një prototipi transmetimi përmes një kabllo optike 120 km të gjatë.

Në mesin e vitit të kaluar, Huawei njoftoi zgjidhjen e parë industriale me brez të gjerë që ofron 12 terahertz të spektrit mbi fibrën optike, ndërsa testi i fundit e rriti atë numër në 18, duke përdorur teknologjinë me gjatësi vale të shkurtër dhe duke u mbështetur në ekspertizën e transmetimit të të dhënave të kompanisë kineze.

Sipas Richard Jin, president i produkteve optike për përdoruesit e biznesit në Huawei, kjo teknologji do të ofrojë një zgjidhje për të përdorur sistemet e instaluara tashmë të fibrave optike dhe për të përmirësuar kapacitetin e tyre pa investuar në instalimin e të rejave.

“Luftimi i rritjes së vazhdueshme të kërkesave për trafik, zgjerimi i spektrit dhe rrjedhimisht nxjerrja e më shumë vlerave nga infrastruktura jonë ekzistuese është kritike. Kjo është edhe më e rëndësishme kur efikasiteti spektral i sistemeve të tilla optike arrin kufirin teorik. Testet vërtetojnë aftësinë e infrastrukturës sonë kabllore optike për të ofruar 50% më shumë spektër dhe në këtë mënyrë ne zgjidhim në mënyrë efektive një nga temat tona kryesore – përvojën dhe lidhjen e klientëve tanë”, tha Gilles Bourdon nga Orange.

“Kompania jonë ka kohë që i është përkushtuar inovacionit strategjik, kërkimit dhe përparimeve teknologjike në fushën e komunikimeve optike. Kemi kënaqësinë të bashkëpunojmë me një operator inovativ si Orange nga Franca, sepse kemi një qëllim të përbashkët – të krijojmë rrjetin e së ardhmes”, tha Jin.

LEXO EDHE:

Back to top button