Asani: “Ku ka politikë, nuk ka drejtësi”

Avokati Miralem Hasani nuk përjashton mundësinë që rasti “Monstra”,  të kthehet në shqyrtim në Gjykatën e Apelit. Kjo sipas tij pasi ka shkelje të ligjit nga ana e prokurorit në fjalët përfundimtare, kur kërkon që njëri nga të akuzuarit të lirohet nga akuza. Asani më tej sqaron se në bazë të Ligjeve në fuqi të Republikë së Maqedonisë së Veriut kjo është e drejtë e gjykatës.

- Advertisment -

Nëse politika futet në gjyqësi, mos prit vendime meritore. Do të thotë vendime në bazë të asaj që duhet të vihen. Ne jemi dëshmitarë të kohës kur u privuan nga liria këta persona, që në pres konferencë atyre vetëm s nuk iu shqiptua dënimi nga ish ministri e kështu me radhë, nuk do të hyj më tej. U zhvillua një proces ashtu siç u zhvillua, erdhën “bombat”, erdh Prokuroria Speciale, erdh ligji për bombat që të mos publikohen e kështu me radhë, do të thotë nuk ka rastësi.   Unë jam i bindur se kjo lëndë në apel duhet të kthehet në shqyrtim. Sepse në fjalën përfundimtare të përfaqësuesit të prokurorisë i cili e mbështet aktakuzën ka shkelje. Nuk mund prokurori të kërkoj që ndonjë i akuzuar të lirohet, kjo është e drejtë e gjykatës. Dhe këtu kemi shkelje të ligjit”, tha Asani.

LEXO EDHE:

Back to top button