Astronautët e NASA-s bënë fotografi historike nga hapësira gjatë një eklipsi diellor

Astronautët e NASA-s bënë fotografi historike nga hapësira gjatë një eklipsi diellor

Fotot e marra nga Toka gjatë një eklipsi diellor janë mjaft të mahnitshme. Por fotot e marra nga astronautët në hapësirë ​​ofrojnë një pamje mahnitëse.

Përkatësisht, astronautët e Stacionit Ndërkombëtar Hapësinor kanë regjistruar pamje të pabesueshme të eklipsit total të Diellit më 8 prill.
1
Foto: NASA

 

Fotot dhe videot e eklipsit nuk ishin rastësi. NASA ka muaj që rregullon lartësinë e laboratorit orbital. Rezultati ishte një imazh historik i hijes së hënës duke lëvizur nga Nju Jorku në Newfoundland.
2
Foto: NASA

 

Hija e hënës u vërejt gjithashtu nga një nga satelitët mjedisorë operacionalë të Administratës Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike. Secila prej tyre ofron imazhe dhe të dhëna për kushtet atmosferike.
nasa
Foto: NASA

Gjithashtu, satelitët regjistruan ulje të temperaturave në sipërfaqen e Tokës gjatë eklipsit, pasi sasia e dritës së diellit që arrinte në Tokë u zvogëlua.

LEXO EDHE:

Back to top button